abonnementen vergelijken

Beste Autoverzekering Zakelijk

Beste autoverzekering zakelijk gebruik

Heb je een auto van de zaak? Of gebruik je jouw auto voor je eigen bedrijf? Dan is het belangrijk dat je jouw auto ook zakelijk verzekert. Dit is ook zo als je je auto vaker gebruikt voor privédoeleinden dan voor zakelijke activiteiten. Een particuliere autoverzekering biedt niet altijd voldoende dekking voor de zakelijke ritten die je met je auto maakt.

Privégebruik meeverzekerd

Bij een autoverzekering voor zakelijk gebruik, is het privégebruik wel meeverzekerd. Deze verzekering biedt dus dekking aan zowel de zakelijke ritten als de privéritten. Voorbeelden van zakelijke ritten zijn een klantbezoek met je eigen auto of woon- en werkverkeer met een bedrijfsauto. Onder zakelijk gebruik vallen ook koeriersdiensten, goederenvervoer en betaald personenvervoer. Als je enkel met je eigen auto naar je werk en naar huis rijdt, dan valt dit weer onder privégebruik. Hier heb je dus geen zakelijke autoverzekering voor nodig.

Duurder dan een particuliere autoverzekering

Een autoverzekering voor zakelijk gebruik is duurder dan een particuliere autoverzekering. Dit komt, omdat er voor zakelijke activiteiten vaak meer kilometers worden gereden. Verder kan het zijn dat de auto door meer mensen gebruikt wordt. Bij een zakelijke autoverzekering is hier rekening mee gehouden, zodat discussies worden voorkomen.

De verzekeringspremie

De verzekeringspremie voor een zakelijke autoverzekering wordt bepaald aan de hand van diverse factoren, zoals onder meer:

 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Het autotype
 • De bouwjaar van je auto
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Het aantal gereden kilometers per jaar
 • De gewenste dekking

 • Voor een lagere premie, is het mogelijk om de btw te verrekenen. Je betaalt dan een lagere maandelijkse premie. Een schade wordt dan exclusief btw uitbetaald.

  De dekking

  Net als bij de particuliere autoverzekering, heb je de keuze uit drie soorten dekkingen. Dit zijn de WA-autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de allrisk autoverzekering. De dekking die je kiest is weer afhankelijk van jouw persoonlijke keuze.

  Vind de beste autoverzekering voor zakelijk gebruik

  Voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit, raden wij je aan om een aantal verzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar vergelijk ook de polisvoorwaarden en de dekkingen met elkaar. Door dit te doen, vind je al snel de beste autoverzekering voor zakelijk gebruik. Met de beste autoverzekering ga jij goed verzekerd de weg op.
  © Beste-autoverzekering.nl. Alle rechten voorbehouden.
  Disclaimer | Sitemap | Contact